Thema sociaal-economische Gezondheidsverschillen

12 november 2019

Voortgang SEGV en samenwerking met GroenLinks

Inmiddels is het SEGV traject inhoudelijk afgesloten met een eindnotitie, die hier kan worden gedownload.

De initiatiefgroep wil nu, met ondersteuning van andere leden van het netwerk, een “mars door de partijen” houden en afhankelijk van de bevindingen daarvan een plan voor de voortzetting maken.

De mars door de partij betekent in elk geval:

  • Een gesprek met (een delegatie van) het Partijbestuur. Inmiddels heeft een goed gesprek met Nelleke Vedelaar plaatsgevonden.
  • Een gesprek met Kamerleden.
  • Een gesprek met het CLB en met WBS.

Daarmee willen we bereiken, dat de partij zich openlijk uitspreekt over de kwestie van de SEGV en toezegt er in het verkiezingsprogramma ruim aandacht aan te geven en in alle voorkomende gevallen initiatieven te relateren aan de vraag wat het bijdraagt aan de sociaal economische gezondheidsverschillen.

We gaan ook het idee aan de orde stellen  om vanuit de beide zorgnetwerken of bij voorkeur vanuit de partijen het initiatief te nemen tot een bredere maatschappelijke beweging, gericht op het verminderen van de SEGV.

Daarnaast hebben we het voornemen om samen met het netwerk van GroenLinks te bespreken op welke thema’s in de zorg we een gelijkluidend voorstel voor het komende verkiezingsprogramma kunnen doen.